Aktuális hírek
Átadó ünnepség
Átadó ünnepség
2020. július 10-én megrendeztük a sikeresen végrehajtott pályázatok átadó ünnepségét és szűk körben megünnepeltük falunk 750 éves fennállását. Nagy örömünkre szolgált, hogy dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úr elfogadta a meghívásunkat, és többen jelen voltak a zirci járás polgármesterei közül is.

A meghívottakat a Fészek Német Nemzetiségi Óvoda udvarán fogadtuk, ahol a rendezvényünk nyitó része zajlott. Horák Imre Nagyesztergári Községi Önkormányzat képviselője vállalta a programok felkonferálását. Az ünnepi alkalmat a polgármesterasszonyunk Szirbek Tiborné köszöntő beszéde nyitotta meg majd, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő beszédében megerősítette a fejlesztések fontosságát. Jelencsik Istvánné az Óvoda és Mini bölcsőde vezetője ismertette a Mini bölcsődénk projektjét ( TOP ) . A felszólalásokat követően Fuchs Tibor atya, megáldotta bölcsődét, azután dr. Kovács Zoltán, Szirbek Tiborné és Jelencsik Istvánné a szalagátvágással hivatalosan is átadták Fészek Német Nemzetiségi Óvoda és Mini bölcsődei fejlesztését, és ezt követte a bölcsődei csoport és kiszolgáló helyiségeinek bejárása. A megtekintés után Horák Imre invitálására megtörtént az újonnan kialakított parkolónk bejárása. Később közösen átsétáltunk a Nagyesztergári Önkormányzat Hivatalához, ahol megnéztük a már korábban átadott, a település védőszentjét ábrázoló Nepumuki Szent János szobrot. A sort az orvosi rendelő új berendezésének, orvosi eszközeinek megtekintése zárta. Itt ismertettük a meghívott vendégeinkkel a sikeres MAGYAR FALU Program keretében megvalósult orvosi eszközpályázatunkat. Végül az ünnepséget egy nagyszerű állófogadás zárta, ahol szívesen láttuk egy kis közös beszélgetős falatozásra a meghívott vendégeinket.

2020 Augusztus 06., Csütörtök
Nyárzáró piknik
Nagyesztergár Község Önkormányzata, a helyi Község Könyvtára és a Német Nemzetiségi Önkormányzat 2020. szeptember 5-én megrendezte a falu legelső „Nyárzáró piknik” elnevezésű - közös munkával és sütögetéssel - egybekötött rendezvényét.
Délután 14 órától volt a gyülekező a játszótéren, ahol átbeszéltük a teendőket, és felosztottuk egymás között a munkákat. Szétosztottuk a munkaeszközöket és nekiálltunk a játszótér körül rendbe tenni a helyszínt (szemét gyűjtés). Majd az Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános iskola tornaterme mögött lévő bitumenes sportpálya és az azt körül ölelő területet ( szemétgyűjtés. fűnyírás, bozótírtás, száraz faágak összegyűjtése) is megtisztítottuk, hogy minél több szabadtéri területet tudjanak birtokba venni a gyerekek. Nagy segítségünkre voltak a helyi képviselők, így községünk utcanév tábláinak felújítása is megtörtént a nap folyamán. Közben a helyi Könyvtár szervezésében a kicsiknek/nagyobbaknak kézműves foglalkozás volt, illetve a kamaszoknak társasjáték délután. Nagy örömmel érkeztek hozzánk a falu apraja- nagyja, hiszen a járvány ügyi helyzet miatt az idei évben nem tudtunk nagyobb rendezvényt szervezni számukra. A közös munka után egy családias hangulatú sütögetésre invitáltuk a segítőinket, akik örömmel fogatták a meghívást. Egy nagyszerű magyar filmvetítést terveztünk a napunk végére, de ez sajnos nem valósult meg a sok munka és a korai sötétedés miatt, ehelyett inkább leültünk és nagyokat beszélgettünk, nevettünk, valamint elkezdtünk programokat tervezni az év fennmaradó ...