Aktuális hírek
Beiskolázási támogatás
Beiskolázási támogatás

Értesítjük a lakosságot, hogy szeptember hónapban a települési önkormányzat beiskolázási támogatást nyújt annak a nagyesztergári lakcímmel rendelkező, nappali tagozatos általános iskolai, középiskolai illetve felsőfokú oktatási intézményben tanulónak, aki családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a minimálbér összegét (161.000,- Ft).

A kérelem benyújtásához szükséges iratok:

  • Kérelem nyomtatvány (letölthető az önkormányzat honlapjáról /ide kattintva/ vagy beszerezhető az önkormányzati hivatalban ügyfélfogadási időben)
  • jövedelemigazolás
  • tanulói jogviszony igazolás /Kivétel a Nagyesztergári Ányos Pál N. N. Ny. Általános Iskolában tanulóknak/

amit legkésőbb szeptember 15-ig az önkormányzati hivatalban kell benyújtani, ügyfélfogadási időben.

A kérelem itt töltehető le: 20200813_kerelem.pdf

2020 Augusztus 13., Csütörtök
szerző: Nagyesztergár Községi Önkormányzat
Nyárzáró piknik
Nagyesztergár Község Önkormányzata, a helyi Község Könyvtára és a Német Nemzetiségi Önkormányzat 2020. szeptember 5-én megrendezte a falu legelső „Nyárzáró piknik” elnevezésű - közös munkával és sütögetéssel - egybekötött rendezvényét.
Délután 14 órától volt a gyülekező a játszótéren, ahol átbeszéltük a teendőket, és felosztottuk egymás között a munkákat. Szétosztottuk a munkaeszközöket és nekiálltunk a játszótér körül rendbe tenni a helyszínt (szemét gyűjtés). Majd az Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános iskola tornaterme mögött lévő bitumenes sportpálya és az azt körül ölelő területet ( szemétgyűjtés. fűnyírás, bozótírtás, száraz faágak összegyűjtése) is megtisztítottuk, hogy minél több szabadtéri területet tudjanak birtokba venni a gyerekek. Nagy segítségünkre voltak a helyi képviselők, így községünk utcanév tábláinak felújítása is megtörtént a nap folyamán. Közben a helyi Könyvtár szervezésében a kicsiknek/nagyobbaknak kézműves foglalkozás volt, illetve a kamaszoknak társasjáték délután. Nagy örömmel érkeztek hozzánk a falu apraja- nagyja, hiszen a járvány ügyi helyzet miatt az idei évben nem tudtunk nagyobb rendezvényt szervezni számukra. A közös munka után egy családias hangulatú sütögetésre invitáltuk a segítőinket, akik örömmel fogatták a meghívást. Egy nagyszerű magyar filmvetítést terveztünk a napunk végére, de ez sajnos nem valósult meg a sok munka és a korai sötétedés miatt, ehelyett inkább leültünk és nagyokat beszélgettünk, nevettünk, valamint elkezdtünk programokat tervezni az év fennmaradó ...