Aktuális hírek
NEA 2021 NIR pályázatkezelő rendszer tájékozató nap
NEA 2021 NIR pályázatkezelő rendszer tájékozató nap
2020 októberében kiírásra kerülnek a Nemzeti Együttműködési Alap 2021-es pályázatai. Értesüljön első kézből az újdonságokról, jelentkezzen a pályázattal kapcsolatos tájékoztató napunkra!

Időpont: 2020. október 1. (Szerda) 16:00-17:00
Helyszín: Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB Művelődési Ház intézményegysége (Zirc, Alkotmány u. 14.)
Jelentkezés: A helyek korlátozott száma miatt, kérjük, részvételi szándékát feltétlenül jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén, az alábbi adatok megadásával:

  • Résztvevő neve,
  • képviselt civil szervezet,
  • részvevő e-mail címe.

E-mailen: civilhaz@vpmegye.hu
Telefonon: 88/401-110

2020 Szeptember 15., Kedd
Nyárzáró piknik
Nagyesztergár Község Önkormányzata, a helyi Község Könyvtára és a Német Nemzetiségi Önkormányzat 2020. szeptember 5-én megrendezte a falu legelső „Nyárzáró piknik” elnevezésű - közös munkával és sütögetéssel - egybekötött rendezvényét.
Délután 14 órától volt a gyülekező a játszótéren, ahol átbeszéltük a teendőket, és felosztottuk egymás között a munkákat. Szétosztottuk a munkaeszközöket és nekiálltunk a játszótér körül rendbe tenni a helyszínt (szemét gyűjtés). Majd az Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános iskola tornaterme mögött lévő bitumenes sportpálya és az azt körül ölelő területet ( szemétgyűjtés. fűnyírás, bozótírtás, száraz faágak összegyűjtése) is megtisztítottuk, hogy minél több szabadtéri területet tudjanak birtokba venni a gyerekek. Nagy segítségünkre voltak a helyi képviselők, így községünk utcanév tábláinak felújítása is megtörtént a nap folyamán. Közben a helyi Könyvtár szervezésében a kicsiknek/nagyobbaknak kézműves foglalkozás volt, illetve a kamaszoknak társasjáték délután. Nagy örömmel érkeztek hozzánk a falu apraja- nagyja, hiszen a járvány ügyi helyzet miatt az idei évben nem tudtunk nagyobb rendezvényt szervezni számukra. A közös munka után egy családias hangulatú sütögetésre invitáltuk a segítőinket, akik örömmel fogatták a meghívást. Egy nagyszerű magyar filmvetítést terveztünk a napunk végére, de ez sajnos nem valósult meg a sok munka és a korai sötétedés miatt, ehelyett inkább leültünk és nagyokat beszélgettünk, nevettünk, valamint elkezdtünk programokat tervezni az év fennmaradó ...