Óvoda

Óvodai és Bölcsődei beiratás a 2023/2024-as nevelési évre

Az óvodai és bölcsődei beíratás időpontja: 2023. április 24-25 (hétfő-kedd) 8-tól 15 óráig

A beíratás helye: Fészek Német Nemzetiségi Óvoda és Mini Bölcsőde

BEMUTATKOZÁS

Óvodánk a Bakony fővárosának, Zircnek közvetlen közelében egy kis faluban található. Önkormányzat által fenntartott, önállóan gazdálkodó két óvodai és egy mini bölcsődei csoporttal működő intézmény.

Intézményünk 1982. augusztus 16-án nyitotta meg kapuit a kisgyermekek számára a település centrumában található óvodának átalakított, egy addig szolgálati lakásként működő épületben.

1997-ben ünnepeltük óvodánk fennállásának 15. évfordulóját. Ekkor avattuk fel Hoffer Ildikó zirci keramikus művész kültéri domborművét.

2000-ben örömünkre már a nevünkben is megjelenhetett a német nemzetiségi nevelés. A Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával névadó ünnepséget szerveztünk. Ez az esemény a település életében is fontos volt, hiszen jelenlétükkel megtiszteltek bennünket a megyei nemzetiségi képviselők, a település elöljárói és a partnerkapcsolataink képviselői. Erre a jeles napra varratott nemzetiségi táncruhában léptek fel óvodásaink.

Logónkat a kerámia dombormű alapján Póda Károly festőművész akvarell technikával készítette el.

Nevelőtestületünk tagjai 1999 óta dolgoznak együtt a kialakult, egymást segítő, nyugodt légkörben. Bízunk abban, hogy egymást segítve fejlődünk, mindenkor a gyermekek érdekeit szem előtt tartva.

Az egy csoportos mini bölcsődénk a 2019/2020-s nevelési évben, a TOP.1.4.1-16 pályázat keretén belül került kialakításra.

Alapelvünk:

Szeretetteljes, biztonságérzetet adó, érzelemben gazdag óvodai élet megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy tartást, önállóságot, boldogságot ad a gyerekeknek.

Szem előtt kell tartanunk, hogy minden gyerek a saját képességei szerint, annak figyelembe vételével nevelhető, fejleszthető.

 

Kapcsolat:
Fészek Német Nemzetiségi Óvoda és Mini Bölcsőde
8415 Nagyesztergár, Radnóti Miklós utca 43.
Telefon: 88 419-836
e-mail: feszekovi1@gmail.com
facebook: Óvoda Fészek
Intézményvezető: Nagy Tiborné

 

Térkép:

 

Letölthető dokumentumok: